Atenție bolnav de electronică

Pagina pasionaților de electronică

0

Zgomotul in electronică

Zgomotul este generat de mişcarea aleatorie a electronilor, pe lângă alte cauze generează variaţii electrice interceptate de cabluri şi circuite. Fiecare semnal este însoţit de zgomot. Din acest motiv, adesea este indicat, pe lângă cantitatea de zgomot, raportul dintre semnal şi zgomot(indicat cu SNR, care însemna Signal Noise Ratio).
Cu cât numărul este mai mare, cu atât semnalul este “detaşat” de zgomot, aşadar este mai uşor de perceput. Un amplificator bun ar trebui să amplifice semnalul şi să reducă zgomotul, dar să nu producă alte zgomote. Atât câştigul cât şi raportul dintre semnal şi zgomot sunt exprimate de obicei prin decibeli, deoarece reprezintă o comparaţie între tensiuni, curenţi şi puteri.

Rezumat:
Zgomotul in electronică
Titlu articol:
Zgomotul in electronică
Descriere:
Zgomotul este generat de mişcarea aleatorie a electronilor
Autor:
Publicat de:
electronic-club.com
Logo

Autor: Bogdan  Gewald

Lucrez de 18 ani în industria electronică. Locuiesc în Germania, într-un oraș mic de pe lângă Frankfurt am Main și lucrez ca dezvoltator hardware și software la o firmă care dezvoltă soluții pentru industria energetică de 50 de ani.

Acum tu urmezi!

Vrei să adaugi ceva, ai sugestii, ai găsit greşeli sau postarea nu mai este actuală? Atunci aștept cu nerăbdare comentariul tău.

Desigur, poți recomanda acest articol. Sunt recunoscător pentru orice sprijin!