Atenție bolnav de electronică

Pagina pasionaților de electronică

0

Tesla Speaker

Circuitul face posibilă crearea așa-numitei bobine Tesla, în miniatură, care poate genera o tensiune înaltă, ce produce la rândul ei un fulger mic. Aceasta permite iluminarea unei lămpi cu neon, prin simpla apropiere a acesteia de bobina Tesla, fenomen denumit ionizare. Circuitul include o intrare audio de semnal care modulează generatorul ce pornește și oprește arcul de înaltă tensiune, în ritmul muzicii. Sunetul, aplicat la intrarea modulatoare, modifică amplitudinea tensiunii înalte produse, care determină vibrații de înaltă frecvență ale aerului. Circuitul poate să simuleze efectiv ceea ce în tehnică audio este cunoscut sub numele de difuzor electrostatic.

Informații utile

tesla speaker schema electrica

 

Montare tranzistori pe radiatori

montare tranzistori pe radiatori

bobina tesla tesla speaker bobina tesla speaker

Rezumat:
Tesla Speaker - generator de inalta frecventa si inalta tensiune
Titlu articol:
Tesla Speaker - generator de inalta frecventa si inalta tensiune
Descriere:
Circuitul face posibilă crearea așa-numitei bobine Tesla, în miniatură, care poate genera o tensiune înaltă, ce produce la rândul ei un fulger mic.
Autor:
Publicat de:
Electronic Club - pagina pasionaţilor de electronică
Logo

Autor: Bogdan  Gewald

Lucrez de 18 ani în industria electronică. Locuiesc în Germania, într-un oraș mic de pe lângă Frankfurt am Main și lucrez ca dezvoltator hardware și software la o firmă care dezvoltă soluții pentru industria energetică de 50 de ani.

Acum tu urmezi!

Vrei să adaugi ceva, ai sugestii, ai găsit greşeli sau postarea nu mai este actuală? Atunci aștept cu nerăbdare comentariul tău.

Desigur, poți recomanda acest articol. Sunt recunoscător pentru orice sprijin!