Atenție bolnav de electronică

Pagina pasionaților de electronică

0

Criminalii falsifică integrate rafinat și cu mult efort

Redacţia revistei germane MAKE a scris un articol interesant despre falsificarea circuitelor integrate, semiconductori etc.
Pentru că este o temă foarte importantă m-am gândit să vă fac un mic rezumat. Ştiu că mulţi cumpără circuite integrate sau alte piese de pe seit-uri din Asia la preţ foarte mic. Câteodată chiar rămâi uimit cât de ieftine pot ajunge anumite piese şi cu toate că vin de la capătul lumii vânzătorul îţi oferă transport gratuit
Întrebarea este: oare sunt bune acele circuite integrate. lucrează la parametrii din catalog. răspuns,  normal că nu. majoritatea sunt falsuri
Multe circuite integrate scumpe sunt înlocuite de versiuni inferioare care nu funcţionează sau nu satisfac cerinţele impuse.
Multe astfel de circuite integrate ajung chiar şi în industria aerospaţială. Problema nu este nouă. Agenţia NASA o cunoaşte de ani şi se luptă împotriva semiconductorilor contrafăcuţi şi a materialelor false.

circuite integrate false

Aceasta declanșează uimirea cât de inteligent și rafinat procedează falsificatorii – și într-un stil aparent destul de mare. Aceasta afectează industria electronica, dar și persoanele fizice pot fi afectate. NASA a lansat mai multe documente care oferă perspective ce sunt înfricoșătoare și interesante:

Motivul pentru care falsificatorii isi dau interesul sa falsifice la asa nivel mare este desigur profitul care iasa din afacere. De exemplu, un cip AD585JP (Sample and Hold Amplifier) este clasificat pentru aplicații civile standard (de la 0 ° C la + 70 ° C) iar integratele de calitate militară și aerospațială (-55 ° C până la + 125 ° C) ), prețul său se ridică de la  25 dolari la puțin peste 103 dolari.

Iar dacă faceţi o căutare pe seiturile din Asia o să găsiţi integratul şi la 7 dolari cu transport gratuit. deci fabrica care produce originalul il ofera cu 25 iar falsificatorii il  dau cu 7. 🙂

 

Sursa: https://www.heise.de/make/meldung/Kriminelle-faelschen-Chips-im-grossen-Stil-und-mit-viel-Aufwand-3902969.html

Autor: Bogdan  Gewald

Lucrez de 18 ani în industria electronică. Locuiesc în Germania, într-un oraș mic de pe lângă Frankfurt am Main și lucrez ca dezvoltator hardware și software la o firmă care dezvoltă soluții pentru industria energetică de 50 de ani.

Acum tu urmezi!

Vrei să adaugi ceva, ai sugestii, ai găsit greşeli sau postarea nu mai este actuală? Atunci aștept cu nerăbdare comentariul tău.

Desigur, poți recomanda acest articol. Sunt recunoscător pentru orice sprijin!