Atenție bolnav de electronică

Pagina pasionaților de electronică

0

Audio dummy load pentru testarea amplificatoarelor

În acest articol vreau să vă arăt cum puteţi să vă construiţi un audio dummy load pentru testarea amplificatoarelor audio.
Când lucrăm cu amplificatoare audio avem nevoie de un dummy load pentru a înlocui difuzoarele. Egal că construiţi amplificatoare audio sau reparaţi amplificatoare, acest aparat este foarte util.
Acum sigur vă întrebaţi de ce am nevoie de aşa ceva.
Ei bine la realizarea unui amplificator sau repararea unui amplificator trebuie să să realizăm diferite măsurători electrice, să testăm fiecare fiecare parametru sau pur şi simplu vrem să “forjăm” amplificatorul la maxim efectuând măsurători electrice când este la maxim. Gândiţi-vă la un amplificator de câteva sute de waţi v-ar exploda urechile până realizăm toate aceste teste. În cazul meu,(stau la bloc) i-aş înnebuni pe vecini. :). de aceia un dummy load este foarte util.

audio 0dummy load pentru testarea amplificatoarelor

Autor: Bogdan  Gewald

Lucrez de 18 ani în industria electronică. Locuiesc în Germania, într-un oraș mic de pe lângă Frankfurt am Main și lucrez ca dezvoltator hardware și software la o firmă care dezvoltă soluții pentru industria energetică de 50 de ani.

Acum tu urmezi!

Vrei să adaugi ceva, ai sugestii, ai găsit greşeli sau postarea nu mai este actuală? Atunci aștept cu nerăbdare comentariul tău.

Desigur, poți recomanda acest articol. Sunt recunoscător pentru orice sprijin!